Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2018 08:21 - Протестиращите майки продължават да искат оставката на Симеонов – България
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1304 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четвърти ден на протест срещу Валери Симеонов  
За четвърти пореден ден майките на деца с увреждания и солидарни с тях граждани ще протестират пред Министерския съвет срещу вицепремиера Валери Симеонов, съобщава БНТ.
image

Те продължават да настояват за неговата оставка заради думите му, че са „кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца". Снощи протестиращите изместиха демонстрацията си пред централата на партия НФСБ, чийто лидер е Валери Симеонов.

След извънреден Коалиционен съвет вчера вицепремиерът се извини на всички, почувствали се засегнати и обидени от репликата му. Протестиращите майки обаче заявиха, че не приемат извинението и го определиха като „изпросено". Те са категорични, че ще протестират всеки ден до подаване на оставката на Симеонов.

 image

 Въпреки извиненията, които поднесе днес вицепремиерът Валери Симеонов за обидите към децата с увреждания и майките им, пред Министерския съвет отново се събраха протестиращи.   

Освен майките на деца с увреждания на ларгото в столицата са се събрали и много други, които подкрепят исканията им и настояват за отстраняването на Валери Симеонов, който, според тях, няма да си тръгне сам от кабинета. Протестиращите са категорични, че с напускането на Симеонов по никакъв начин няма да се дестабилизира управлението. Движението в столицата не се възпрепятства от протеста. Хората са се събрали на място, където е пешеходна зона и не пречат на движението.

 

В Сандански също има протест в подкрепа на майките на деца с увреждания и срещу политическия цинизъм. „Важното днес на нашия протест е да покажем една морална подкрепа към майките с децата с увреждания и също така да покажем, че те не са сами. Не е нормално простакът да управлява. Майките си гледат децата по най трудния начин – отпускат им се жълти стотинки, няма рехабилитационни центрове като хората, хеле пък  в малките градове и в малките села. Той е добре. Той  взима субсидиите, партийните субсидии, те си взимат всичко, всичко му е окей. Да стават и да се махат. Ето това искаме – да се махнат оттам. А защо се извини? И той сам си обясни: „Защото коалицията ми каза да се извиня.“, казаха пред БНР част от участниците в протеста.

Част от организаторите на протеста заявиха, че не приемат политическата употреба на родителския гняв. „Едва ли не майките с децата остават на заден план в техните очи – ние да не изгубим властта, вие да не вземете властта.“

По-рано днес майки на деца с урвеждания се събраха и в Плевен пред областната управа с искане Симеонов да си подаде оставката. Силвия Кръстева, майка на дете със синдрома на Даун, каза: „Това не става с едно извинение, да излезе и да каже съжалявам. Ние ще продължим. Настояваме специално господин Валери Симеонов, той трябва да си подаде оставката. Той е вицепремиер на тази държава и излиза и обижда майки и деца.“

Друга участничка в протеста заяви: „Моето име е Наталия Цанева. Те са се посветили на децата си и това заслужва дълбок поклон от мен, от всички и от господин Валери Симеонов. Незнам дали една оставка би била достатъчна, за да реши проблемите.“

Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат докато вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Това заяви Вера Иванова – една от протестиращите, част от инициативата „Системата ни убива“. „Не може тази държава да се представлява от такъв човек“, подчерта тя. По думите ѝ майките се борят за реформа, но не могат да си представят, че „правителството се крепи на самата личност Валери Симеонов“ и „още по-зле за държавата, ако е така“. „Надяваме се той да ни разбере правилно и да прояви някакъв морал и да си подаде сам оставката. Нашите цели не са за сваляне на каквото и да е правителство, нашата борба е за реформа. Продължаваме с протести. Нямаме искания към г-н Борисов“, посочи Иванова.

„Можем да издържим много. Нямаме какво да губим. Залогът са децата ни. Ние не можем да ги оставим в такава държава, която зависи от такъв човек, който се гаври с тях“, допълни Вера Иванова.

Причината за протестите на майките на деца с увреждания стана изказване на Симеонов от миналата седмица, в което той нарече майките „кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца“. „Той не спря тези дни да обижда и да унижава децата, хората с увреждания и всички, които ни подкрепят, като вчера вече ги нарече „тюрлюгювеч“. Как да приемем такова отношение? То днес е към нас и хората, които ни подкрепят, утре ще бъде към всеки един – и този човек да заема такъв пост. Това е недопустимо! Това е гавра!“, коментира още Вера Иванова.

Източник: inews.bg

image




Гласувай:
2



1. elianna - правителството е системата, която убива!
25.10.2018 08:32
Излъгаха протестиращите майки. Накараха ги да броят дните до приемане на закони, които нищо не решават
Валери Симеонов е позор. Такива хора нямат място в политиката, още по-малко в правителството.

Но истинският протест е за промяна на системата.

Сега предложените закони нищо не променят. Залъгват майките с повече пари, а проблемите остават непипнати. ТЕЛК остава. Казионните безсмислени организации остават. Индивидуална оценка на потребностите продължава да липсва. Безумната, безконтролна бюрокрация остава.

Министърът на труда и социалните грижи очевидно няма разбиране и гръбнак да направи тази трудна реформа.

Премиерът иска просто “да му се махнат от главата”.

Излъгаха протестиращите майки. Накараха ги да броят дните до приемане на закони, които нищо не решават. Загуби се фокусът на протеста: промяна на системата, която ни убива.

Трябва префокусиране. Връщане към корените. Изхвърляне на Валери Симеонов от правителството. Спиране на лошите закони. Преговори за промени в системата така, както бе в началото.
И ако не искат – оставка на правителството.
Защото то е системата

Георги Кадиев, Фейсбук

цитирай
2. zaw12929 - Кога ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ще осъзнае, че мълчанието е злато...
25.10.2018 10:29
Това не бе извинение, а обяснение, че го накарали да се извини.
цитирай
3. apostapostoloff - А нещо друго не искат ли?
25.10.2018 14:12
Един по- препечен изотзад например.
цитирай
4. apostapostoloff - Кукиш
25.10.2018 14:13
Протестите с искане за оставка на Валери Симеонов продължават, след като той обяви, че проектозаконът за хората с увреждания е “опит да се угоди на кресливи жени...“
Не стига това, ами днес стана ясно, че точно Валери Симеонов ще оглави бъдещия национален съвет за хората с увреждания!
Голям джумбуш, еееей!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073626
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031